2017-2018 Bell Schedule

Bell Schedule

GW operates on a modified block schedule. On Mondays, Wednesdays, and Fridays we hold seven 50-minute periods a day. On Wednesday we have 90-minute block periods for Periods 1, 3, 5, and 7. On Thursdays we have a late start for students. As a staff we come together every Thursday for professional development. The school day for students starts at 9:05am and we hold 90-minute block periods for Periods for 2, 4, and 6.

We have one lunch period. At George, 11th and 12th graders are the only students who are allowed to go off campus for lunch. Underclassmen are required to stay on campus.

The Pep Rally schedule has been updated as of February, 2018. Please refer to the bell times listed on this webpage, rather than those included in the print schedule.

PERIOD START TIME END TIME LENGTH
Period 1 7:30am 8:20am 50 Minutes
Period 2 8:25am 9:15am 50 Minutes
Period 3 9:20am 10:10am 50 Minutes
Period 4 10:15am 11:10am 55 Minutes*
Lunch 11:10am 11:55am 45 Minutes
Period 5 11:55am 12:45pm 50 Minutes
Period 6 12:50pm 1:40pm 50 Minutes
Period 7 1:45pm 2:35pm 50 Minutes
IB Extension Period 2:40pm 3:30pm 50 Minutes

*extra time allotted for daily announcements

PERIOD START TIME END TIME LENGTH
Period 1 7:30am 9:00am 90 Minutes
Period 3 9:05am 10:40am 95 Minutes*
Lunch 10:40am 11:25am 45 Minutes
Period 5 11:25am 12:55pm 90 Minutes
Period 7 1:00pm 2:30pm 90 Minutes
Teacher Office Hours 2:30pm 3:15pm 45 Minutes

*extra time allotted for daily announcements

PERIOD START TIME END TIME LENGTH
Professional Development for Teachers 7:30am 9:00am 90 Minutes
Period 2 9:05am 10:35am 90 Minutes
Period 4 10:40am 12:15pm 95 Minutes*
Lunch 12:15pm 1:00pm 45 Minutes
Period 6 1:00pm 2:30pm 90 Minutes
IB Extension Period 2:35pm 4:05pm 90 Minutes
Teacher Office Hours  2:30pm 3:15pm 50 Minutes

*extra time allotted for daily announcements

PERIOD START TIME END TIME LENGTH
Period 1 7:30am 8:10am 40 Minutes
Period 2 8:15am 8:55am 40 Minutes
Period 3 9:00am 9:40am 40 Minutes
Period 4 9:45am 10:30am 45 Minutes*
Lunch 10:30am 11:15am 45 Minutes
Period 5 11:15am 11:55am 40 Minutes
Period 6 12:00pm 12:40pm 40 Minutes
Period 7 12:45pm 1:25pm 40 Minutes
Pep Rally 1:30pm 2:30pm 60 Minutes
IB Extension Period 2:35pm 3:15pm 40 Minutes

*extra time allotted for daily announcements